Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 25-26 Mart Dezenformasyon Bülteni’ni yayınladı

Cumhurbaşkanlığı Bağlantısı Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından 25-26 Mart Dezenformasyon Bülteni yayınlandı.

Bültende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kayıtlı olduğu Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri’nden paylaşılan belgeye ilişkin olarak, “Diploma kaydı sırasında 1. kadın 1936 doğumluydu. 2.’si 1954 doğumlu Erdoğan, 3.’sü 1939 doğumlu. “Doğdu” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Söz konusu belge incelendiğinde birinci mezunun iddia edildiği gibi 1936 yılında değil 1956 yılında doğduğu ve üçüncü sırada yer aldığı görülmektedir. Mezunun iddia edildiği gibi 1939’da değil 1959’da doğduğunun açıkça görüldüğü belirtildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından düzenli bir şekilde paylaşılan “9 trilyon dolar değerindeki Etibank, 40 milyon dolara ABD’li bir şirkete satılıyor” iddiasının hatasız olmadığı belirtilen bültende, Etibank’ın 2 Mart 1998’de Cavit Çağlar ve Dinç Bilgin’in ortak girişimi tarafından kurulduğunu belirtti. Bankaya el konulduğu hatırlatılırken, bankanın zarara uğradığı tespit edilerek konu yargıya taşındı.

Bültende, Etibank’ın 27 Ekim 2000’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildiği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun 28 Aralık 2001’de 4 katrilyon 465 trilyon zararı bulunan bankanın kapatılmasına karar verildiği belirtildi. lira.

Sosyal medya paylaşımlarında yer alan “Türkiye’nin bor madenciliği işletmesini Etibank yürütüyor” iddiasının doğru olmadığı vurgulanan bültende şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin bor madenlerinin üretimi, işletilmesi ve pazarlaması yasal düzenlemelerle ETİ MADEN’e devredildi. ETİ MADEN son 20 yılda yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırım yaptı ve dünya konseyinin bor üretim kapasitesinin yüzde 50’sine sahip. bor ve bor madenlerinin herhangi bir ülke, şirket veya kişiye satışı veya devri söz konusu değildir ve bu konuda rastgele bir çalışma yapılmamıştır.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda olayın mağdurları RY (14), MAK (14) için özel eğitim merkezinin öğrencilerinin hatasız olmadığı ve tartışmanın paylaşıldığı öğrenildi. Bazı sosyal medya hesaplarında “Kursa giden 13 yaşındaki çocuk oruç tutmadığı için dövüldü” açıklaması da hatasız olmadı. ) ve PCA (14) bildirilmiştir.

Görüşmede RY isimli mağdurun MAK isimli arkadaşıyla şakalaşıp şakalaşmanın kavgaya dönüştüğünü daha sonra pişman olup barıştıklarını ancak böyle bir saçmalığı rezil olma korkusuyla söylediğini ifade ettiği belirtildi. sınıftan atıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 ton altını var” tezinin doğru olmadığı vurgulanan bültende, şunlar kaydedildi:

“İsviçre’nin BZ Basel gazetesinde 19 Mayıs 2018’de yazılan haberin içeriğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsi mal varlığına ilişkin bir tartışma yer almıyor, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın altınla ilgili bir tasarrufu bulunuyor. Knox’ta tutulan 29 ton altının 10 tonunun İngiltere’ye, kalan 19 tonunun ise Basel merkezli International Payments Bank of Switzerland’a aktarılacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu